Комбинирани бојлери

REFLEX Storatherm Aqua Solar

Високоефикасен слободностоечки вертикален бојлер за санитарна вода со 2 топлоизменувачи од глатка цевка за бивалентно загревање (солар, парно).
Хигиенски заштитен со емајл по нормата DIN 4753 T3, топлински изолиран со тврда пена и обвивка во бела боја.
Доаѓа со магнезиумова анода , термометар , ногарки и отвор- ревизија за чистење. 

Големини : 200  - 3000 литри.
Дозволен притисок на резервоар : 10 bar
Дозволен притисок на топлинските изменувачи : 16 bar.

www.reflex.de


Reflex Storatherm Aqua Heat Pump

Високоефикасен слободностоечки вертикален бојлер за санитарна вода ,опремен со  зголемена површина на топлинскиот изменувач специјално наменет за поврзување со топлинска пумпа.

Хигиенски заштитен со емајл по нормата DIN 4753 T3, топлински изолиран со тврда пена и обвивка во бела боја.

Доаѓа со магнезиумова анода, термометар, ногарки и отвор- ревизија за чистење.
Големини : 300  - 1000 литри.
Дозволен притисок на резервоар : 10 bar

www.reflex.de


Reflex Storatherm Heat Combi

Бафер-резервоар за системи за греење со интегрирано хигиенско загревање на топла санитарна вода преку принципот на ''проточен бојлер''. Вклучува и дополнителен топлински изменувач за приклучок на друг извор на топлина (пример соларни колектори)

Изработен е од челик тип S235JRG2 , топлински изолиран.
Големини 500 - 1500 л.

www.reflex.de


Cordivari EXTRA2

Cordivari EXTRA2 е челичен бојлер чија внатрешност е обложена со специјална POLYWARM облога која ги задоволува и највисоките стандарди кога е во прашање хигиената во топлата санитарна вода. Топлоизменувачите се изработени од бакар или нерѓосувачки челик ,поставени се на фланша за лесно чистење од каменец.

Долниот топлоизменувач е усмерен до најдолниот дел од бојлерот при што се постигнува заштита од бактеријата Легионела. Изолиран по највисоки стандарди Cordivari Extra 2 е одличен избор за болници , градинки , и сл.

Големини од 200, 300 , 500 , 1000 , 1500 , 2000 , 3000 ,4000 и 5000 литри.

Од истиот производител нудиме и бафер резервоари со и без топлоизменувачи како и со хигиеник цевка за топла санитарна вода.

www.cordivari.it